Docente

Mijn naam is Soon Ja, yoga docente en massage therapeut. Ik begon met lesgeven in Medemblik  in richtte in 2006 Poweryoga Medemblik op. Ik volgde verschillende opleidingen bij Tonnie Goes van Poweryoga, Diana Plenckers van Saswitha, David Swenson, Manju Jois (Ashtanga yoga).  Het was een zoektocht bij verschillende stijlen van yoga. Uiteindelijk kwam dit allemaal samen in de Prana Yoga Flow van Alberto Paganini bij wie ik een kundige, liefdevolle leraar vond. Ik volgde zijn vierjarige Teacher Training. Deze opleiding legt de nadruk op het veilig aanleren van een dynamische yoga flow, het activeren van je levenskracht en openen van je hart. (www.yogasoma.be) Alberto is een leraar die op een mooie manier alle aspecten van yoga en yogastijlen combineert tot zijn eigen reeks, op zijn eigen unieke wijze. Hij inspireert mij enorm in zijn lesgeven en ik hoop dat ik deze inspiratie kan doorgeven op mijn eigen manier, telkens weer, elke les.

Mijn leermeesters:

Tonnie Goes, Manju Jois, David Swenson, Peter Sterios, Alberto Paganini, Helen Purperhart, Anneke Geffens, Diana Plenckers, en de vele, vele anderen bij wie ik een les of workshop heb gevolgd en waarvan ik mocht leren. En alle mensen die ik op mijn levenspad ben tegen gekomen, mijn familie, vrienden en onbekenden die ik in mijn dagelijkse leven ontmoet en die mijn spiegel zijn en mij er steeds weer van bewust maken, wat mijn beperkingen en mijn mogelijkheden zijn.

En in de eerste plaats mijn twee dochters van wie ik dagelijks geniet en die mij leren een goede moeder te zijn en mijn speelsheid niet te verliezen.

Massage

In 2012 ben ik begonnen met het uitvoeren van mijn andere passie, masseren. Ik volgde de opleidingen Nuad Bo Ran level I, II en III en de Chinese Chi Nei Tsang bij Thai Hand in Amsterdam. Door een juiste aanraking stimuleert ook de productie van endorfines en serotonine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Ik heb ervaren dat hier in het Westen, aanraken niet gewoon is, terwijl aanraken een levensbehoefte is en zorgt voor ‘het goed in je vel zitten’. In Azië is het aanraken en elkaar masseren veel meer gewoon. Mijn doel is om mensen massage niet te zien als een luxe artikel maar als een noodzaak voor elkaars welzijn en gezondheid.

Voor meer informatie over de massages en tarieven kijk op mijn website: www.soonjaterwee.nl

 

Soon Ja yogadocente