Workshop ‘wat je hart beweegt’

Workshop ‚wat je hart beweegt’

Er zijn verschillende manieren om de functie en werking van het hart te bekijken. Op een puur technische manier, vervult het hart de functie van een pomp. Door de beweging van het hart wordt bloed rondgepompt. Het bloed komt zo in alle delen van het lichaam en geeft zuurstof af en kan koolzuur terugnemen. Samen met de beweging van je adem zijn dit de twee belangrijkste ritmes in ons systeem.

Op een andere manier bekeken wordt het hart vaak geassocieerd met harte-zaken. Je kunt je hart verliezen, op je hart getrapt worden, ergens vanuit je hart bij betrokken zijn, je hart breken, je hart volgen etc.

In deze workshop gaan we op zoek naar de verbinding met ons eigen ritme, wat ons beweegt, wat ons voort doet gaan en hoe we deze in yogahoudingen kunnen ervaren. De meeste spiergroepen die hierbij betrokken zijn, zijn de spieren in de schouders en bovenrug. De seratus anterior is een belangrijke spier die invloed heeft hoe je vanuit je bovenlichaam je borst en hart ruimte kan geven en zodoende dichter bij je kern kan komen.

Ik nodig je uit voor deze workshop om samen met mij je harte-kracht te ontdekken en je te openen voor zachtheid en de liefde verborgen in je hart.

Zondag 13 november – Aanvang: 9:30 uur – 12:00 uur